Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 25/4/1973 Ανώδυνη ήττα με Tottenham & τελικός UEFA (vid)

Σαν σήμερα: 25/4/1973 Ανώδυνη ήττα με Tottenham & τελικός UEFA (vid)

Την πρώτη τους παρουσία σε Τελικό UEFA θα σφράγιζαν σαν σήμερα οι Reds του Bill Shankly, παρ’ όλη την ήττα τους από την Tottenham στο White Hart Lane.

Οι Κόκκινοι είχαν κερδίσει το πρώτο παιχνίδι στο Anfield με 1-0 και ήθελαν αποτέλεσμα ακόμα και με ένα γκολ διαφορά σε περίπτωση ήττας. Το παιχνίδι ήταν καταπληκτικό και από τις δύο ομάδες, με τους Spurs να υποχρεώνουν τους Reds στην πρώτη τους ήττα στον θεσμό εκείνη την χρονιά.

Ο Martin Peters άνοιξε το σκορ για τους Λονδρέζους στο 49′, για να ισοφαρίσει ο Steve Heighway στο 55′ δίνοντας σαφές προβάδισμα στους Κόκκινους για την πρόκρισή τους στον τελικό. Ο Martin Peters θα ξαναβάλει μπροστά τους Spurs στο 72′, χωρίς να αλλάξει κάτι μέχρι το τέλος του παιχνιδιού κι έτσι οι Κόκκινοι θα προκριθούν στον τελικό της διοργάνωσης.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Bill Shankly δήλωσε: «Και για τις δύο ομάδες, το να παίξουν τόσο καλά μετά από 60 παιχνίδια που έχει δώσει η καθεμία μέσα στην χρονιά, ήταν κάτι το απίστευτο! Ήταν ένα φανταστικό παιχνίδι και είμαστε προφανώς χαρούμενοι που θα πάμε στον τελικό, διεκδικώντας το double», εννοώντας μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την κατάκτηση του κυπέλλου UEFA.

Τον ημιτελικό στο White Hart Lane, εκείνο το βράδυ Τετάρτης παρακολούθησαν 46.919 θεατές και διαιτητής ήταν ο Ιταλός A. Angonese.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα και τα γκολ της συνάντησης:

Σαν σήμερα: 25/4/1973 Ανώδυνη ήττα με Tottenham & τελικός UEFA
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com